Vényköteles termékek

Az ExtractumPharma széles spektrumú terápiás területeken kínál korszerű megoldást a betegségek gyógyításához. Gyógyszereink megoldást nyújtanak hányinger és hányás kezelésére, segítséget nyújtanak az álmatlanság, a hypotonia, illetve kollapszus megelőzésére, a diabéteszes neuropátia terápiájára. 

Vényköteles
termékek 

Alaptevékenységünk korszerű humán generikus gyószerek fejlesztése, gyártása és forgalmazása. Termékportfóliónkat  alapvetően vényköteles termékek alkotják, melyben a szív és érrdendszerre ható, valamint a fájdalomcsillapításra alkalmas készítmények kiemelt jelentőségűek. Vénykötelesnek akkor minősíthető egy gyógyszer, ha alkalmazásához mindenképpen orvosi felügyelet szükséges. 
Az ExtractumPharm zrt. teljeskörű kábítószer engedéllyel rendelkezik, meghatározó szerepet töltünk be mind hazai, mind nemzetközi piacokon, az addiktológiai ellátásban használatos, ópiátfüggőség kezelésére alkalmas készítmények gyártásában.

Szív és/vagy érrendszerre ható gyógyszerek

A keringési rendszer betegségei nagyon sok honfitársunkat érintik és sajnos a vezető halálokot jelentik Magyarországon. Az ExtractumPharma több készítményével van jelen a terápiás területen, mind a betegségek kezelését, mind azok megelőzését szolgálva. Gyógyszereink között  hatékony vérnyomáscsökkentő, érszűkületet kezelő termék mellett, visszérbetegséget enyhítő, érbetegségek szövődményeit – mind például szívizom infarktus vagy sztrók - megelőző készítmények is vannak. E csoportban vény nélkül is kapható készítményünkről informácót itt talál.

Fájdalomcsillapítás

A különböző eredetű fájdalmak kezelése nem csak a kellemetlen érzés megszűntetése miatt fontos gyakran a beteg állapotának javulásához is hozzájárul a megfelelő fájdalomcsillapítás. 

Az ExtractumPharma zrt. széleskörű fájdalomcsillapító termékköre a szervi, szöveti károsodás kiváltotta és az idegrendszer betegségeiből fakadó (neuropátiás) fájdalom kezelésére kínál megoldást. Készítményeink, egyszerű fájdalomcsillapító, nem szteroid gyulladáscsökkentő, gyenge és erős opioid gyógyszereink az enyhétől az erős fájdalomig alkalmazhatóak, beleértve a görcsök kiváltotta fájdalmat. Ebben a termékkörben receptköteles termékeink mellett vény nélküli gyógyszerrel is rendelkezünk, melyről itt és itt tájékozódhat.

Addiktológiai készítmények

A kábítószer-függőség világszerte súlyos társadalmi és egészségügyi problémát jelent. Az opiáthasználók ezen belül is, elsősorban a heroinfüggők egyik kezelési lehetősége az ExtractumPharma különboző hatáserősségekben rendelkezésre álló készítményeivel történő helyettesítő gyógyszeres kezelés. 

Az ExtractumPharma által gyártott készítmény a kábító-fájdalomcsillapítók csoportjába tartozik. Hatásos kezelést nyújthat más kiegészítő terápiával az opioid típusú kábítószerek elvonási tüneteinek csökkentésére, illetve megszüntetésére oly módon, hogy a metadon helyettesíteni képes az elvont kábítószert.

Allergiaellenes készítmények

Az allergia a szervezet túlzott immunreakciója olyan anyagokra, amelyek az egészséges emberekben semmilyen tünetet nem okoznak. Rengeteg hétköznapiként számontartott, de mégis kellemetlen allergiát ismerünk. Az antihisztaminok csoportjába tartozó allergiaellenes készítményeink elsősorban a szervezetben felszabaduló vagy külső forrásból bekerülő hisztamin nevű molekula hatását szüntetik meg, ezáltal enyhülnek az allergiás tünetek. Részben jól ismert, második generációs, filmtabletta, részben a bőrviszketések enyhítésére szolgáló topikális gyógyszerforma érhető el termékpalettánkon. Termékeink hatékony segítséget nyújtanak az allergiás megbetegedés tüneteinek kezelésében, ezzel nagymértékben javítva a betegek életminőségét. 

Nem vényköteles allergiaellenes termékeinkről itt tud tájékozódni.

Szemészeti készítmények

Szemünk az egyik legfontosabb érzékszervünk, egészségének megőrzése kiemelt jelentőségű. Az ExtractumPharma zrt. szemészeti termékei a szem védelméhez járulnak hozzá. 

Termékeinket leginkább az idősebb kor progresszív megbetegedése, a glaukóma (zölhályog) kezelésére kínáljuk megoldásként. Az állapotromlás megakadályozható vagy késleltethető. A szem fertőzéseinek és gyulladásainak egyidejű kezelésére kombinált készítményünk kapható.

Köhögéscsillapítás

Köhögéscsillapító gyógyszereink szirup és tabletta gyógyszerformában érhetők el a betegek számára. Az ExtractumPharma termékei elsősorban a száraz köhögés enyhítésében nyújtanak segítséget, gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. Jól bevállt és ismert készítményünk több hatóanyagával komplex kezelést biztosít hurutos köhögés esetén is. 

Neuropáthiára ható készítmények

A neuropátia változatos megjelenési formáira és tüneteire ható gyógyszereink között oki terápiának tekinthető és tüneti szerek is megtalálhatóak, a betegség különböző súlyosságú formáira kínálva megoldást. 

Egyéb terápiás területek

Az ExtractumPharma széles spektrumú terápiás területeken kínál korszerű megoldást a betegségek gyógyításához.

Gyógyszereink megoldást nyújtanak hányinger és hányás kezelésére, segítséget nyújtanak az álmatlanság, a hypotonia, illetve kollapszus megelőzésére, a diabéteszes neuropátia terápiájára.