GINOP-5.3.12-19-2020-00274

2023. június 19.

BEFEJEZŐDÖTT AZ ExtractumPharma Zrt. FOGLALKOZÁSBŐVÍTÉS ÖSZTÖNZÉSÉT ELŐSEGÍTŐ PÁLYÁZAT

Az ExtractumPharma Zrt. kunfehértói telephelyén befejezésre került a GINOP-5.3.12-19-2020-00274 „Foglalkoztatás bővítés az ExtraxtumPharma Zrt kunfehértói telephelyén” című projekt a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 60% támogatási intenzitású, 47 998 792 forintos európai uniós támogatás segítségével.

2022.05.09.

Az ExtractumPharma zrt. 1993-ban alakult, tulajdonosai magyar természetes személyek. A társaság fő tevékenysége humán gyógyszerek gyártása, forgalmazása, a GMP nemzetközi szabályainak megfelelően az OGYÉI rendszeres ellenőrzése mellett. A társaság gyógyszergyártási engedélyen kívül rendelkezik kábítószer-, a gyógyszer-nagykereskedelmi-, a vizsgálati készítmények gyártási és felszabadítási engedéllyel, melyek biztosítják széles körű gyógyszeripari tevékenységét. HACCP tanúsítvány lehetőséget biztosít étrend-kiegészítők gyártására is. A társaság főbb tevékenységei: Humán gyógyszerkészítmények gyártása és forgalmazása, Generikus/WEU gyógyszerek fejlesztése, Bérmunka gyártás és csomagolás, gyógyszernagykereskedelem, vizsgálati készítmények gyártása, csomagolása és disztribúciója, Egyéb gyógyszeripari szolgáltatások nyújtása.

 

A pályázat lehetővé tette, hogy felvételre kerüljön 7 fő gépkezelő, továbbá 2 fő műszerész, ezáltal növelve a foglalkoztatotti létszámot. A projekt keretében felvételre kerülő foglalkoztatottak munkavégzésének köszönhetően, a társaság, növekvő gyártókapacitása teljes mértékben kihasználható. A foglalkoztatotti létszám növekedésével, nő a társaság humánerőforrás kapacitása, továbbá az új munkavállalók gyártásba történő bevonása, növeli a társaságnál rendelkezésre álló szakmai tudás szintjét. A fejlesztés hatására, a meglévő technológia teljes gyártási kapacitása kihasználható, továbbá a csomagolási technológia kapacitásbővítésének köszönhetően, a teljes gyártósor összehangolható, ezáltal a társaság optimalizálni tudja termelési folyamatait. Az optimalizált folyamatoknak köszönhetően, a vállalkozás képes a jövőben érkező megrendeléseket maradéktalanul, rövid határidővel teljesíteni, ezáltal növelve árbevételét és versenyképességét.

 

További információ kérhető:

 

Tettamanti Béla

Telefon: +36(30)2579588, e-mail: tettamantib@expharma.hu

Projekt azonosító: GINOP-5.3.12-19-2020-00274