GINOP-1.2.15-21-2021-00044

2023. február 27.

Az ExtractumPharma Zrt. kunfehértói telephelyén befejezésre került a „Komplex fejlesztés az ExtractumPharma Zrt. Kunfehértói telephelyén” című projekt a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 60% támogatási arányú, 89,76 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

Az ExtractumPharma Zrt. 1993. évben került megalapításra. A Társaság magyar családi vállalkozás, tulajdonosai magyar természetes személyek.
A társaság fő tevékenysége humán gyógyszerek gyártása, forgalmazása, melyet a GMP nemzetközi szabályainak megfelelően az OGYÉI rendszeres ellenőrzése mellett végez. A társaság üzletmenetének fejlődése során a gyógyszergyártási engedélyen kívül többek között megszerezte a kábítószer-, a gyógyszer-nagykereskedelmi-, a vizsgálati készítmények gyártási és felszabadítási engedélyét is, melyek biztosítják az igen széles körű gyógyszeripari tevékenységét. HACCP tanúsítványa is van, ez lehetőséget ad étrend-kiegészítők gyártására is.

A fejlesztés célja a társaság meglévő gyógyszergyártási létesítményének bővítése volt, amelynek eredményeként kapacitásbővülést és gyártási, működési hatékonyság növekedést ért el.

A megvalósult fejlesztés három elkülöníthető részből állt.

A társaság teljes termék portfólióját érintő fejlesztés, amelynek eredményeként a társaság teljes gyártási hatékonysága és kapacitása bővült. A fejlesztések a következők voltak: gyógyszergyártó technológiai tér és analitikai laborbővítés; informatikai, digitalizációs, ipar 4.0 folyamatautomatizálási fejlesztések.

A társaság kutatás-fejlesztési tevékenységet támogató géppark fejlesztése, amely nem egy jelenleg gyártott termék gyártási hatékonyságának növelését szolgálja, hanem a társaság jövőbeli termék portfóliójában bekerülő termékek fejlesztéséhez volt szükséges.

A társaság egyes termékeinek gyártását és azon belül is elsősorban a létrehozott termék gyógyszeripari standardoknak megfelelő csomagolását teszik lehetővé a fejlesztés keretében beszerzésre került tablettázó ill. csomagoló szerszámok, amelyek beszerzésével, megnő a termékek csomagolási kapacitása, ami eddig ezeknek a termékeknek a forgalomba hozatalhoz szükséges csomagolás szűk keresztmetszetét jelentette. Továbbá az Alu/Alu bliszter szerszám beszerzése un. IVa/IVb klímazónájú országokba* való értékesítést teszi lehetővé, a csomagolás során a speciális szerszámok segítségével elért megfelelő stabilitás adatok biztosításával. (*Egyes Ázsiai/Közép-Amerikai/Közel-Keleti országok.)

A GINOP-1.2.15-21-2021-00044 számú projekt a Széchenyi 2020 program keretében, 2022.11.29 -én valósult meg, a 60% támogatási arányú, 89 760 953 forintos európai uniós támogatás segítségével.

További információ kérhető:

Tettamanti Béla
Telefon: +36(30)2579588
E-mail: tettamantib@expharma.hu