GINOP-1.2.8-20-2020-02478

2023. január 25.

„KOMPLEX FEJLESZTÉS AZ ExtractumPharm zrt-nél”

Befejeződött az ExtractumPharma Zrt. mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztése

2022.03.30 

AZ ExtractumPharma zrt. KUNFEHÉRTÓI TELEPHELYÉN BEFEJEZÉSRE KERÜLT A „KOMPLEX FEJLESZTÉS AZ EXTRACTUMPHARMA ZRT.-NÉL” CÍMŰ PROJEKT A SZÉCHENYI 2020 PROGRAM KERETÉBEN ELNYERT 69,85% TÁMOGATÁSI INTENZITÁSÚ, 135 000 000 FORINTOS EURÓPAI UNIÓS TÁMOGATÁS SEGÍTSÉGÉVEL.

Az ExtractumPharma zrt. 1993-ban került megalapításra. A Társaság magyar családi vállalkozás, tulajdonosai magyar természetes személyek. A társaság fő tevékenysége humán gyógyszerek gyártása, forgalmazása, melyet a GMP nemzetközi szabályainak megfelelően az OGYÉI rendszeres ellenőrzése mellett végez. A társaság üzletmenetének fejlődése során a gyógyszergyártási engedélyen kívül többek között megszerezte a kábítószer-, a gyógyszer-nagykereskedelmi-, a vizsgálati készítmények gyártási és felszabadítási engedélyét is, melyek biztosítják az igen széles körű gyógyszeripari tevékenységét. HACCP tanúsítványa is van, ez lehetőséget ad étrend-kiegészítők gyártására is. A társaság főbb tevékenységei: Humán gyógyszerkészítmények gyártása és forgalmazása, Generikus/WEU gyógyszerek fejlesztése, Bérmunka gyártás és csomagolás, beszállítói tevékenység, Gyógyszernagykereskedelem, Vizsgálati készítmények gyártása, csomagolása és disztribúciója, Egyéb gyógyszeripari szolgáltatások nyújtása

Az eddigi fejlesztésekre, a megnövekedett vevői igényekre alapozva a társaság egy komplex fejlesztést valósított meg.

(i) Új gyógyszerforma gyártása: 1 db automata kapszulázó gép került beszerzésre új gyógyszerforma (kemény kapszula) gyártásának megteremtésére.

(ii) Csomagolási kapacitás fejlesztése, és hatékonyabbá tétele: A társaságnál a tartályos kiszerelési formára megnövekedett a megrendelés az elmúlt időszakban, ezért szükségessé vált 1 db tartályos kupakzáró gép és kamerás ellenőrző rendszer beszerzése.
A tabletták csomagolásánál előfordul a csomagolás hibája. A hibátlan tabletták nem kerülnek selejtezésre, de a kézi kicsomagolás nem hatékony, így 2 db debliszterező gép került beszerzésre.

(iii) Automatizálás, és digitalizáció, légkezelő automatika, és környezet monitorozó rendszer integrálása: A társaság az üzemi épület légkezelő automatika rendszer vezérlését 1 db új PLC-vel valósította meg. A raktárépület helyiségeinek hőmérséklet, és páratartalom kezelése 1 db Környezet monitorozó rendszer (EMS) beszerzésével valósult meg.

(iv) Megnövekedett létszám miatt GMP konform fekete/fehér öltöző bővítése: A társaság létszáma ugrásszerűen megnövekedett, így 1 db fekete/fehér gyógyszerüzemi öltöző kialakítása vált szükségessé. Az öltözőhöz légtechnika is kiépítésre került.

(v) Termelésbiztonság megteremtése: Sajnos az elmúlt években többször előfordult áramkimaradás rövid időre, ezért szükségessé vált 1 db áramfejlesztő aggregátor beszerzése, a termelésbiztonság, és az áramkimaradások esetén az áramellátás biztosítására. A gyógyszergyártás így áramkimaradás estén nem áll le. Ez a termelésbiztonság mellett költségcsökkentést eredményez.

A projektről bővebb információt a https://www.expharma.hu/?q=magunkrol/palyazatok oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
• Tettamanti Béla
• Telefon: +36(30)2579588, e-mail: tettamantib@expharma.hu
• Projekt azonosító: GINOP-1.2.8-20-2020-02478