GINOP-2.1.1-15-2015-00011 JELŰ PÁLYÁZAT

2022. december 5.

Új gyógyszer és étrendkiegészítő készítmények fejlesztése az ExtractumPharma zrt.-nél a versenyképességének javítása érdekében

Az ExtractumPharma Gyógyszergyártó, Forgalmazó és Szaktanácsadó Zrt. kunfehértói telephelyén új gyógyszer és étrend kiegészítő készítmény fejlesztését valósította meg a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 134,01 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

Az ExtractumPharma Zrt-t 1993-ban alapították Zrt. formában a gyógyszeriparban több évtizedes tapasztalattal rendelkező szakemberek, akik ma is részt vesznek a társaság irányításában. A társaság elsődleges tevékenysége a gyógyszergyártás és -forgalmazás.

A projekt során gyártási technológiai szempontból eltérő készítmények fejlesztése történt meg, melyekkel a cég technológiai tudása és portfóliója a cég által képviselt változatos területeken kiegyensúlyozottan növekszik. A fejlesztett készítmények között található vény nélkül kapható és vényköteles generikus gyógyszer, hagyományos növényi gyógyszer és étrend-kiegészítő is.

A fejlesztési tevékenység során az előzetes szakmai felmérések alapján kiválasztott hatóanyagokból, négy új termékcsalád kifejlesztésére került sor, melyek egy része gyógyszernek minősül, egy része étrend-kiegészítő. A projekt során kifejlesztésre került az Echinacea kivonatát tartalmazó étrend-kiegészítő, a Tanacetum parthenium herbát tartalmazó hagyományos növényi gyógyszer, a kodeint tartalmazó vényköteles generikus gyógyszer és az acetilszalicilsavat és koffeint tartalmazó generikus gyógyszer. Ezzel a társaság bővíti a hazai és export piacokon elérhető gyógyhatású készítmények körét, hozzájárul a társadalom egészségi állapotának javításához.

A pályázat keretében beszerzett berendezés korszerű, az európai minőségi követelményeknek megfelelő berendezés. A fejlesztés során beszerzett gépeket azonnal hasznosításba vette a társaság, ezért a fejlesztés befejezését követően, azonnal integrálódott a vállalkozás napi működésébe. A társaság megfelelő szakmai és szervezeti háttérrel rendelkezik a fejlesztés során beszerzett eszközök működtetéséhez, valamint a fejlesztés során közvetlenül és közvetett módon létrejövő eredmények fenntartásához. 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, a 134,01 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

A projektről bővebb információt a www.expharma.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

  • Tettamanti Béla
  • Elérhetőségeink: telefonszámunk: + 36 (30) 233-0661, e-mail címünk: tettamantib@expharma.hu
  • A projekt azonosítószáma: GINOP-2.1.1-15-2015-00011
  • Befejezés időpontja: 2018.10.05.; Támogatás aránya: 47%

A támogatás összege: 134 014 732,- Ft