GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00034

2022. december 5.

Gyógyszergyártási technológiai fejlesztés az ExtractumPharma zrt-nél

Az ExtractumPharma Gyógyszergyártó, Forgalmazó és Szaktanácsadó Zrt. kunfehértói telephelyén 1 db Gerteis Polygran 225/80/3 granulálót és 1db GS1 szerializáló, ellenőrző és dézsmazáró címkéző TQS rendszert vásárolt meg a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 50 millió forintos vissza nem térítendő támogatás és 51 millió forintos visszatérítendő támogatás segítségével.

Az ExtractumPharma Zrt-t 1993-ban alapították Zrt. formában, a gyógyszeriparban több évtizedes tapasztalattal rendelkező szakemberek, akik ma is részt vesznek a társaság irányításában. A társaság elsődleges tevékenysége a gyógyszergyártás és forgalmazás. A cégnek 1994-től folyamatos engedélye van kábító-, pszichotróp- valamint prekurzor hatóanyagokból készülő gyógyszerek gyártására és értékesítésére. 

A fejlesztés célja elsősorban a társaság száraz granulálási technológiájának korszerűsítése és a kapacitásainak jelentős növelése. A kapacitás bővítés mellett a társaság fejlesztésének másik iránya a folyamatosan változó jogszabályi elvárásoknak való megfelelés. A társaság tevékenységéből adódóan folyamatosan meg kell felelnie a jogszabályoknak, ami azonban gyakran jelentős beruházási kötelezettséget generál.

Ennek keretében a vállalkozás beszerzett egy Gerteis Polygran 225/80/3 Granuláló berendezést, amely a száraz granulálási eljárását fejleszti. Ezzel a berendezéssel a társaság jelentősen megnöveli a jelenlegi granulálási kapacitásait, ráadásul egy olyan új technológiai került kialakításra, amelyet eddig a társaság nem alkalmazott. Beszerzésre került még egy GS1 szerializáló, ellenőrző és dézsmazáró címkéző rendszer is, amely lehetővé teszi, hogy a társaság megfeleljen a jogszabályi elvárásoknak. A berendezés a GS1 szabványnak megfelelő egyedi jelölést biztosít minden legyártott terméknek, amely segítségével a termék a teljes logisztikai láncban beazonosítható, a gyártástól a szállításon keresztül a végfelhasználó által történő megvásárlást is beleértve.

A pályázat keretében beszerzett berendezések korszerű, az európai minőségi követelményeknek megfelelő berendezések. 

A fejlesztés során beszerzett gépeket azonnal hasznosításba vette a társaság, ezért a fejlesztés befejezését követően, azonnal integrálódott a vállalkozás napi működésébe. A társaság megfelelő szakmai és szervezeti háttérrel rendelkezik a fejlesztés során beszerzett eszközök működtetéséhez, valamint a fejlesztés során közvetlenül és közvetett módon létrejövő eredmények fenntartásához. 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, a 50 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

További információ kérhető:

  • Tettamanti Béla
  • Elérhetőségeink: telefonszámunk: + 36 (30) 2579588, e-mail címünk: tettamantib@expharma.hu
  • A projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00034
  • Befejezés időpontja: 2018.09.28.; Támogatás aránya: 23,6%
  • A támogatás összege: 50 000 000,- Ft