GINOP-1.2.1-16-2017-00076 jelű pályázat

2022. december 5.

„Kapacitásbővítés és technológia fejlesztés az ExtractumPharma Zrt. kunfehértói telephelyén"

Az ExtractumPharma Gyógyszergyártó, Forgalmazó és Szaktanácsadó Zrt. kunfehértói telephelyén 1 db Uhlmann BEC300 bliszterező gépsort 1 db Bohle Tabletta BTC 400 bevonót és 1db Bohle-Pharma Blender PM 1000 homogenizálót vásárolt meg a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 248 millió forintos vissza nem térítendő támogatás segítségével.

Az ExtractumPharma Zrt-t 1993-ban alapították Zrt. formában, a gyógyszeriparban több évtizedes tapasztalattal rendelkező szakemberek, akik ma is részt vesznek a társaság irányításában. A társaság elsődleges tevékenysége a gyógyszergyártás és forgalmazás.

A társaság jelen fejlesztéssel elérni kívánt célja: a megnövekedett rendelés állomány kielégítése, melyhez szükséges volt a kapacitás jelentős bővítése, valamint az új technológia esetén költséghatékony gyártást képes megvalósítani, a gyártási tételek volumenének növeléséből keletkező méretgazdaságossági hatásnak köszönhetően.

Ennek keretében a vállalkozás beszerzett egy Bohle Tabletta BTC 400 bevonót, mely az eddig használt filmbevonóval együtt képes kiszolgálni a gyártás kapacitás igényét. A folyamatos fejlesztések eredményeként előállításra kerülő új termékek bevezetéséhez szükséges az eddiginél nagyobb teljesítményű, korszerű filmbevonó készülék, amely csökkenti az alapanyag igényeket és a felhasznált energia mennyiségét. Beszerzésre került egy Uhlmann BEC300 bliszterező gépsor, melynek köszönhetően a növekvő rendelés állományt a társaság képes kiszolgálni. A projekt keretében beszerzésre került egy Bohle-Pharma Blender PM 1000 homogenizáló, mely alkalmazásával a közvetlen préseléses eljárással gyártott termékeket, egy rugalmas kapacitású homogenizáló készülékkel tudják előállítani.

A pályázat keretében beszerzett berendezések korszerűek, az európai minőségi követelményeknek megfelelő berendezések.

A fejlesztés során beszerzett gépeket azonnal hasznosításba vette a társaság, ezért a fejlesztés befejezését követően, azonnal integrálódtak a vállalkozás napi működésébe. A társaság megfelelő szakmai és szervezeti háttérrel rendelkezik a fejlesztés során beszerzett eszközök működtetéséhez, valamint a fejlesztés során közvetlenül és közvetett módon létrejövő eredmények fenntartásához.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, a 248 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

A projektről bővebb információt a www.expharma.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

  • Tettamanti Béla
  • Elérhetőségeink: telefonszámunk: + 36 (30) 2579588, e-mail címünk: tettamantib@expharma.hu
  • A projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.1-16-2017-00076
  • Befejezés időpontja: 2019.02.05.; Támogatás aránya: 50%
  • A támogatás összege: 248 475 825,- Ft