DAOP-1.1.1/E 2009-0023

2022. december 5.

"Raktárépítés az ExtractumPharma zrt. kunfehértói telephelyén"

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Az elnyert Európai Uniós DAOP-1.1.1/E-2009-0023 Telephely fejlesztési pályázat tervezett megvalósítási időpontja 2012. március 30. A beruházás összköltsége 244 millió forint, melyből a támogatás összege 99 338 676 Ft. A projekt keretében 5 fő új munkahely létrehozása is cél.

A társaság a gyógyszergyártási tevékenységéhez jelenleg rendelkezésre álló raktárkapacitásokat maximálisan kihasználta, és ezeken felül bérraktározást is kénytelen volt igénybe venni. A további fejlődéshez elengedhetetlen volt, hogy új raktározási kapacitásokkal rendelkezzen. A fejlesztés a gyártóüzemhez közeli telephelyen, a Kunfehértó, külterület 097/454 hrsz. alatti területen valósult meg. Az elkészült raktárbázis csaknem 1100 m2 alapterületű, melynek raktártere 800 m2-es, és 1600 – egyenként egy tonna teherbírású – raklap elhelyezésére alkalmas. A háromszorosára megnövekedett tárolási kapacitás bérraktározást is lehetővé tesz. A bel- és külföldi társaságok bérraktárazásából befolyt összeg csökkenti a raktár üzemeltetési költségeit is. Az első megállapodások egy jelentős forgalmat lebonyolító hazai gyógyszerforgalmazón kívül egy indiai céggel is megkezdődtek. A raktárépületnek – tekintettel gyógyszertároló funkciójára – speciális szakmai, valamint nemzetközi előírásokat teljesítő követelményeknek egyaránt meg kell felelnie.

  • A kedvezményezett neve és elérhetősége: ExtractumPharma Gyógyszergyártó, Forgalmazó és Szaktanácsadó zrt. (1044 Budapest, Megyeri út 64.)
  • A közreműködő szervezet neve és elérhetősége: DARFÜ — Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Társaság Kft. (6726 Szeged, Közép fasor 1-3.)
  • Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, Irányító Hatóság és Közreműködő Szervezet (DARFÜ